Despre noi

Livada de zmeura este situata in Satul Draghici comuna Mihaesti Judetul Arges la 38 de km de Pitesti si 24 km de Campulung. Relieful comunei Mihaesti face parte din dealurile piemontane ale Argesului cu o altitudine de 500-700 m.

Alegerea zmeurei s-a datorat atat pozitionarii geografice, compozitiei solului cat si a climei specifice acestei zone.

Livada de Zmeura SRL a fost infiintata in toamna anului 2015, an in care a fost infiintata si plantatia de zmeura iar anul 2016 a fost primul an de productie. Soiurile pe care le avem plantate sunt soiuri remontante (Lulin si Heritage) la care am renuntat la fructificarea de vara pentru a avea o productie de calitate mai buna obtinuta in perioada august-octombrie.

Recoltarea se face in caserole de 250 si 500 de grame dar in functie de solicitari putem realiza si alte tipuri de ambalari.

Culege singur zmeura

Livada de Zmeura se afla intr-un cadru pitoresc deosebit, o adevarata destinatie turistica, de aceea va invitam sa ne vizitati si chiar sa culegeti singuri zmeura.

La Livada de Zmeura se ajunge din drumul E574 Pitesti Brasov, in localitatea Mihaesti se urmeaza indicatorul de Draghici iar apoi pe un drum secundar al localitatii Draghici (316)

Lulin

Soiul de zmeura Lulin este o planta moderat viguroasa, care se dezvolta in pozitie verticala. Poate fi cultivat fara structura de sprijin.

Soiul este foarte roditor, iar la seceta este moderat rezistent.

Fructul este mare, de o foarte buna calitate. Soiul este remontant.

Prima recolta incepe la sfarsitul lunii iunie, iar a doua de la sfarsitul lunii august pana la sfarsitul lunii octombrie.

Heritage

Soi viguros, cu tulpini groase, inalte si erecte, care se autosustin.

Pe tulpinile in crestere fructifica pe 1/3 pana la 1/2 din lungimea acestora.

Este un soi relativ rezistent la ger.

Formeaza fructe de marimi variabile, fructele sunt ferme si rezistente la transport si manipulare, de culoare rosu inchis, slab lucioase, cu gust bun, echilibrat.

Se preteaza pentru consum in stare proaspata, congelare, prelucrare sub forma de gem si jeleuri.

Prezinta doua perioade de maturare: cea de vara, care are loc la inceputul lunii iulie, si cea de toamna, incepand din a 2-a jumatate a lunii August pana la sfarsitul lunii Octombrie.

Beneficiile consumului de zmeura

Consumand 100-150 grame de zmeura proaspata, aducem in organism o paleta larga de antioxidanti si compusi antiinflamatori care intaresc imunitatea, redau vitalitatea organismului si incetinesc procesele de imbatranire.

Zmeura contine o diversitate remarcabila de antioxidani:

  • Antocianine: cianidine, pelargonidine, delphinidine, malvidine
  • Flavonoli: quercetina, kaempferol, catehine, epicatehine
  • Taninuri: elagitanin, galotanin, proantocianidine
  • Acizi hidroxibenzoici: acid elagic, acid vanilic, acid gallic, acid clorogenic
  • Acizi hidroxicinamici: acid cafeic, acid cumaric, acid ferulic
  • Resveratrol

Lista de beneficii

Acesti antioxidanti au efect anticancerigen si protector impotriva bolilor cronice si degenerative, dintre care amintim: obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afectiuni ale sistemului osteoarticular si nervos, probleme ale florei intestinale, tulburari menstruale, reumatism.

Acidul elagic este un antiinflamator remarcabil, care s-a demonstrat ca inhiba ciclooxigenaza-2, precum medicamentele antiinflamatoare selective.

Beneficiile pentru sanatate obtinute in urma tratamentelor și remediilor naturiste cu planta de zmeur. Zmeurul este și o plantă medicinală de la care se folosesc atât frunzele, mugurii cât și florile sau fructele uscate pentru obținerea diverselor remedii naturiste pentru vindecare.

Tratamente

Tratament naturist pentru iritațiile gurii și gâtului cu zmeur.

În cazul în care aveți gingivită, stomatită sau probleme cu gâtul, se pot realiza spălături sau gargară cu un decoct realizat din aproximativ 20 de grame de frunze de zmeur la o cană de apă.

Se pot realiza de asemenea spălături sau gargară cu suc proaspăt obținut din fructe, strivind câteva fructe de zmeură și filtrând apoi lichidul astfel obținut.

Se pot repeta spălăturile sau gargara ori de câte ori este necesar, însă trebuie să luați în considerare faptul că frunzele de zmeur nu au proprietăți antibiotice, iar dacă o problemă persistă va trebui să consultați un medic de specialitate.

Remediu diuretic naturist cu frunze de zmeur

Se realizează o infuzie din frunze de zmeur dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană de apă. Se vor bea câte trei-patru căni din această infuzie pe zi. Este recomandat să realizați infuzia și să beți lichidul imediat după aceea, pentru a profita astfel de proprietățile sale diuretice.

Tratament naturist cu frunze de zmeur pentru conjunctivită

Dacă aveți o iritație oculară datorată unor cauze nepatogene, precum fumul sau vântul puternic, se pot spăla ochii cu lichidul care rezultă din infuzarea unei căni de apă cu o linguriță de flori uscate sau proaspete de zmeur. Bineînțeles, lichidul astfel obținut trebuie să fie la temperatura camerei și poate fi aplicat cu ajutorul unui tifon steril pe zona lacrimală și sub ochi pentru a calma inflamația.

Tratament naturist cu flori de zmeur contra menoragiei

Când femeile suferă de sângerări puternice în timpul menstruației, iar acestea nu au ca și cauze tulburări hormonale sau tumori, poate fi de ajutor să se consume o dată pe zi, cu aproximativ 5-7 zile înainte de începerea menstruației, o infuzie realizată dintr-o linguriță de flori uscate de zmeur.

Se oprește tratamentul în prima zi a declanșării menstruației și se reia tot cu 5-7 zile înainte de începerea menstruației.